fondos para myspace, plantillas, layouts

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

67. Syyntakeettomuus muodissa

Loppuvuonna ollaan otettu hieman takapakkia oikeudenmukaisuuden ideologiassa. Ensinnä päätettiin perua Kreikan kansanäänestys. Kreikan valtaeliitti ilmeisesti ymmärsi, että talousmaailman eliitti suuttuu, jos liikaa aletaan vaatia demokratiaa. Kreikkalaiset siis joutuivat alistumaan, eikä demokratian kehto onnistunut valitsemaan omaa tietään. Seuraavaksi talousmaailman eliitti varmasti vaatii panssareita kaduille Kreikassa ja Italiassa, jotta kansalaiset pidettäisiin kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa. Demokratian kehdosta demokratian hautaan.


Takapakkia ollaan koettu myös Norjassa. Andres Breivikin "tuomio" on sylkäisy vasten Breivikin uhrien muistoa, Breivikin uhrien vanhempia ja oikeudenmukaisuuden ideologiaa. Jokainen keittiöpsykologikin kykenee päättelemään, kuinka turvallinen Breivik on ympäristölleen 7 vuoden päästä. Mies, joka tappoi aseellaan ja pommillaan kymmeniä ihmisiä ei todellakaan ole turvallinen ympäristölleen. Andres Breivik on terroristi siinä missä Osama Bin Laden oli. Tai kenties Mohammed Atta ynnä muut pilvenpiirtäjiä päin lentäneet olivatkin vain mielenvikaisia. Samalla logiikalla kaikki eloonjääneet islamistipommittajat tulisi päästää pois häkeistä.


Breivikiä ja islamistiterroristia erottavat vain manner ja uskonto. Molemmat saavat voimavaransa vihasta jotain vihollista vastaan, joka koetaan yhteiseksi. Islamistiset järjestöt saavat kannatusta siellä, missä amerikkalaisten läsnäolo on näkyvää. Osama Bin Laden halusi häätää "jenkit" pois "pyhältä maalta". Osama Bin Laden porukoineen kritisoi "jenkkien" rahvasta länsimaista kulttuuria. Heidän mielestään "jenkit" kaikkine roskaruokineen ja moraaliaatteineen ovat uhkana islamilaiselle kulttuurille. Islamistit pelkäävät, että heidän puhtoinen kulttuurinsa häviää roskaavien "jenkkien" myötä.


Äärioikeistolaiset terroristit saavat kannatusta siellä, missä maahanmuuttajien läsnäolo on näkyvää ja kuuluvaa. Andres Breivik haluaa häätää muun muassa "ählämit" pois "pyhältä maalta". Breivik porukoineen kritisoi "ählämeiden" primitiivistä kulttuuria. Heidän mielestään "ählämit" kaikkine halal-lihoineen ja vanhanaikaisine moraaliasenteineen ovat uhkana länsimaiselle kulttuurille. He pelkäävät, että heidän puhtoinen kulttuurinsa häviää meuhkaavien "ählämeiden" myötä. Mielestäni islamistien ja äärioikeistolaisten tulisi lyöttäytyä yhteen. Hehän ajavat samaa asiaa; "vieraan vallan joukot ulos maasta!".



Nykyisin taitaa olla muotia asettaa hirmutekoja tehneet ihmiset syyntakeettomiksi. Listaa voisi vielä jatkaa. Edempänä mainitsinkin jo mahdollisuudesta asettaa islamistiterroristit syyntakeettomiksi. He ovat ilmiselvästi olleet ymmärrystä vailla. Samaten Hitler oli vain ja ainoastaan hullu. Saddam Hussein oli Hitler-fiksaatiota poteva ihmisparka. Kuitataan kaikki hulluudella ja siten historia ja jälkipolvet vapauttakoot kaikki tuomitsemansa ihmisparat. Tämän jälkeen onkin hyvä unohtaa menneet pahat teot. Unohdetaan. Mitä sitten, jos joskus muutama hullu tulee riehumaan? Taidankin tästä mennä kokoomusnuorten leirille ampumaan leiriläisiä. Tämän jälkeen menen posauttamaan ilmaan pari pankkiiria ynnä muita talousmaailman päättäjiä. Tämän jälkeen vetoan mielenvikaisuuteeni. Menis varmaan läpi. Lisukkeeksi ote tulevasta psykoosin alaisuudessa tehdystä manifestistani:



Uusvillit kapitalistit ynnä kaikki kulttuurismithläiset money-kultturistit ovat tuhoamassa suomalaista hyvinvointivaltiota ja kulttuuria kovaa vauhtia. He pitävät ovia apposen avoinna sijoittajille, jotka tulevat sellaisista kulttuureista, joissa ei "sosialistista" hyvinvointivaltiota arvosteta. Kulttuurismithläiset money-kultturistit ovat myös ajaneet suomalaiset uusfrankkilaiseen imperiumiin nimeltä Euroopan Unioni (kuulemma sosialistinen, todellisuudessa kapitalismijuntan komennossa) ja nyt meitä viedäänkin, kuin pässiä narussa. Meiltä ei mitään muuta, kuin rahaa kysytä.


...


Nyt on aika taistella vastaan maalla, merellä ja ilmassa ennen kuin sitten vuonna 2083 ja siitä edespäin jälkeläisemme ja heidän jälkeläisensä huomaavat elävänsä köyhäinhoidon aikakaudella, jolloin "rahvaan" henki ei ole kallis. Taistele vastaan! Nyt on aika lyödä kapitalismille luu kurkkuun!


Hyvää joulun odotusta jokaiselle tasapuolisesti!



PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

maanantai 21. marraskuuta 2011

66. Minne tuuli vasemmiston kuljettaa?

Espanjassa valta vaihtui, näennäisesti. Espanjassa oikeiston nousu valtaan ei sinänsä ole mikään uusi juttu (liekö siellä sisällissodan tai Francon kuoleman jälkeen todellista vasemmistoa ollutkaan?) Oikeisto on nimittäin ollut vallassa viimeistään Espanjan sisällissodan lopusta lähtien joko äärimmäisessä tai hieman pehmeämmässä muodossa. Francon aikana oltiin oikeistolaisia ihan äärimmäisyyteen asti ja ajan hengen mukaisesti vainottiin kommunisteja ja muita vassaripaskoja. Tämän jälkeenkin oikeisto on edelleen epädemokraattisesti mellastanut. Oikeiston mellastuksesta näimme esimerkkejä tänä vuonna, kun mielenosoittajia kuritettiin.





Nimellisesti Espanjan sosialistisen työväenpuolueen sosialistisuuteen uskovat herättävät nykyisin lähinnä myötähäpeää. Puolueessa saattoi olla jotain vasemmistolaista viime vuosisadan alkupuolella ja ripaus vasemmistolaisuutta Francon aikanakin. Nykyisin puolue muistetaan lähinnä populismistaan, jonka avulla se nousi valtaan. Kyseinen puoluehan nousi valtaan luvattuaan vetää Espanjan joukot Irakista (pyrkiiköhän muuten Paavo Arhinmäen "vasemmisto"liitto uusimmalla "suomalaiset pois Afganistanista"-linjallaan samanlaiseen populismiin?). Juurille paluuta lienee turha odotella. Kyseisen puolueen "vasemmistolaisesta" politiikasta olemmekin jo saaneet näyttöä. Nyt vallan "vaihtumisen" myötä Espanjan kansa halusi näyttää, että se haluaa kannattaa mieluummin todellista oikeistoa, kuin sellaista pelkurimaista pehmo-oikeistoa, joka on vasemmalla nimellisesti. Samaa ajattelen itsekin. Mieluummin avoimesti oikeistolainen hallitus, kuin kaappioikeistolainen hallitus.





Espanjan sosialistinen työväenpuolue on yhtä vasemmalla, kuin Tony Blairin työväenpuolue, joka ollessaan vallassa noudatti aika lailla Paavo Lipposen oikeistolaista linjaa. Kaikki muistavat Tony Blairin kumartelu-politiikan George.W.Bushin USA:n hyväksi, jonka hyväksi oltiin valmiita uhraamaan jopa oma isänmaa.





Neuvostoliiton jälkeisenä aikana myös vasemmisto on oikeistolaistumassa kaiken aikaa. SDP (sosialifasistinen puolue viimeistään 1930-luvulta lähtien) muistuttaa hyvin paljon Ison-Britannian työväenpuoluetta ja Espanjan "sosialisteja". Kenties SDP on vieläkin oikeistolaisempi, kuin edellä mainitut tahot. Lipponenhan on tunnetusti ollut hyvää pataa Valkoisen talon väen kanssa. 1990-luvulla entinen pääministerimme kunnostautui myös saksikäsi Lipposena, kun hyvinvointivaltion tuho aloitettiin holtittoman kapitalismipolitiikan hyväksi.





Himo kapitalismia kohtaan kasvoi Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Se ei sinänsä yllätä. Mutta vasemmiston oikeistolaistuminen on jotain, mitä todellista vasemmistoa kannattava ei voi ymmärtää. Kenties niin sanottu vasemmisto olikin täynnä opportunisteja, jotka Neuvostoliiton romahduksen jälkeen siirtyivät länttä tukemaan. Nyt sitten, kun kannatus on ollut laskussa, vedetään kaapista vanhat vasemmistolaiset sloganit ja harjoitetaan laimeaa kritiikkiä. Ison-Britannian työväenpuolueen tie on SDP:n tie ja SDP:n tie tulee olemaan myös Vasemmistoliiton tie.





Suomalainen valtavirtavasemmisto on päässyt hallitukseen lupailemalla vakuuksia, harjoittamalla EU-kritiikkiä ja muuta vastaavaa propagandaa. Tällä tavoin ollaan onnistuttu kalastelemaan ääniä kansalaisilta jonkin verran. Hallituksessa lupaukset ollaankin sitten vihellellen unohdettu. Jos valtavirtavasemmisto jatkaa työläisten pettämistä, voi edessä olla pitkät, jopa pysyvät vuodet oppositiossa.





Vasemmistoliitto on astunut mukaan suurten (vaalilupausten rikkojien) joukkoon. Ensiksi luvataan hyvinvointia kaikille ja sitten alennutaan kompromisseihin. Nauttikoon Vasemmistoliitto menestyksestään, kun vielä voi. Sinä aikana voisi perustaa Oikea Laita-nimisen puolueen, jonka puolueohjelmassa luvataan potkia pummeja töihin ja luvataan, että hallituksessa ollessa sitten leikataan oikeen kunnolla. Joo, ja verotus pois rikkailta ynnä muuta. Näitä minä lupaan toteuttaa, jos äänestätte minua. Sitten eduskunnassa rikon heti kaikki lupaukset ja rupean toteuttamaan täysin erilaista politiikkaa, mitä olin aiemmin luvannut. Rikkaiden verotusta tullaan kiristämään, hyvinvointivaltiota tullaan elvyttämään ja niin edelleen. Tällaiseksi politiikka on mennyt; luvataan asioita, mutta sitten tehdäänkin jotain ihan muuta. Sillä tavalla sitä todellista vasemmistolaisuutta varmaan saataisiin aikaan; oikeistolainen vaalikampanja ja hallituksessa sitten lupauksia rikkoessa toteutettaisiin hyvin vasemmistolaista politiikkaa.




PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

65. Asenteellisuudesta

Aiemmin kommentoin vasemmiston hajanaisuutta. Tällä kertaa on aika kommentoida asenteellisia tahoja ja heidän hajaannustaan. Asenteelliset tahot eivät ole niin hajanaisia, kuin nykyinen vasemmisto. Hajanaisuutta kuitenkin on. Ensiksikin on niitä, jotka kannattavat nykyistä järjestelmää. He toistelevat John.F.Kennedyn "ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country"-lausetta, kuin jotain uskonnollista mantraa huomaamatta, että se kuulostaa melkoisen irvokkaalta ja asenteelliselta etenkin näin saksikäsi Kataisen kaudella, jolloin hyvinvointipalveluita "hieman trimmataan" vähäosaisten kustannuksella. Näiden yhteiskunnan tukipilareiden mielestä nykyinen systeemi on hyvä. Euro ja EU pitäisi pelastaa vaikka sitten hyvinvointivaltion ja tavallisen kansan kustannuksella. Nykyisen systeemin puolestapuhujat yleensä kritisoivat vastikkeettoman rahan jakamista. He puhuvat myös köyhyysloukuista, jotta kuulostaisivat salonkikelpoisemmilta. On jopa väläytelty, että tulisi ottaa voimaan käytäntö, joka antaisi työttömien kieltäytyä korkeintaan kolmesti tarjotusta työstä, jonka jälkeen tukien saaminen loppuisi ainakin määräaikaisesti. Kyseinen ryhmä naureskelee ostetulle "vasemmistolle".


Yhteiskunnan tukipilareita ovat myös niin sanotut arvokonservatiivit (=suoraan puhuvat oikeistolaiset). He toisaalta kritisoivat EU:ta ja "holtitonta" maahanmuuttopolitiikkaa, mutta toisaalta hokevat sitä John.F.Kennedyn kuuluisaa lausetta, kuten halveksimansa aatetoverit. Osa on myös valmis pysymään ainakin EU:ssa, kunhan "tehdään rajuja muutoksia". He kritisoivat "vastikkeettoman rahan" jakamista "mamuille" ja "pummeille". He siis puhuvat hyvinvointivaltion puolesta silloin, kun maahanmuutto nähdään kontrolloimattomana uhkana Suomelle, mutta kritisoivat silti myös suomalaisia "sosiaalipummeja", jotka tulisi laittaa pakkotöihin. Kyseinen ryhmä halveksii avoimesti kaikkia pitkätukkaisia ja piikkitukkaisia, joille "pitäisi antaa pamppua". Tuleepas taas mieleen se eräs loistava Simpsoneiden jakso, jossa parodisoidaan poikabändejä ja piilomainontaa. Kyseisessä jaksossa penskat (Bart, Milhouse, Nelson ja Ralph) muodostavat juonittelevan tuottajan johdolla poikabändin nimeltä New Kids on the Blecch mainostaen merijalkaväkeä muun muassa kappaleellaan "Yvan eht Nioj" (Join the Navy). Juonitteleva tuottaja kärsii ajoittain "hippifantasioista" (näyistä, joissa piestään hippejä). Samanlaisista näyistä näyttävät kärsivän myös arvokonservatiivit; "vassaripaskoille pamppua". Arvokonservatiivien asenteellisuudesta kertoo myös Perussuomalaisten Kalle Pahajoen taannoinen kirjoitus (Anonymous Suomi - ulkoparlamentaarista vaikuttamista vasemmistolaisittain) Uudessa Suomessa:


http://kallepahajoki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87875-anonymous-suomi-ulkoparlamentaarista-vaikuttamista-vasemmistolaisittain


Kyseinen kirjoittaja on niputtamassa koko nykyisen vasemmiston pehmo-vasemmistoa (tai pehmo-oikeistoa) ja Vasemmistonuoria myöten syyllisiksi taanoiseen vuoto-skandaaliin. Vasemmistonuoret kyseinen kirjoittaja leimasi myös väkivallan kannattajiksi:


"Aivan kuten vasemmistonuoret hyväksyvät Lontoon kuolonuhreja ja mittaamatonta tuhoa vaatineet mellakat niiden yhteiskuntakriittisen motiivin takia, ei tässäkään sivullisilla kärsijöillä ole merkitystä."


Vasemmistolla on toki suunta hukassa, tästä heitä saa ja pitääkin kritisoida, kuten myös huonosta kompromissista oikeiston kanssa. Ihmeellistä taas on se, kun kokonainen vasemmisto (joka on sirpaloituneempi, kuin kiljupunkkareiden särkemä ikkuna). Koko vasemmisto leimataan siekailemattoman väkivallan kannattajiksi, rähinöitsijöiksi ja kommunisteiksi ottamalla argumentiksi muun muassa Paavo Arhinmäki Smash Asem mielenosoituksessa-kortti. Täten osoitetaan peittelemätöntä asenteellisuutta, eikä pyritä järkevään dialogiin vasemmiston kanssa. Jos itse syyllistyy samaan mustamaalaamiseen, on turha ottaa uhrin asemaa ja itkeä, että kaikkialta tulee vain mustavalkoista leimaamista.


Jos siis kysytte, miksi pidän esimerkiksi perussuomalaisia oikeistolaisina ja vieläpä äärmmäisen asenteellisina sellaisina, edellä mainitut esimerkit puhukoot puolestaan. Jos edes joskus kuulisi arvokonservatiivien suusta sellaisia kommentteja tyyliin: ”kivittäkää Breivik, pamppua Saksan uusnatsiterroristeille.” Mutta kun ei... Vastavuoroista tuomitsemista odotellessa...



PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

64. Epäloogisuudesta

Olen jo pitkään ihmetellyt julkisen liikenteen epäloogisuutta pääkaupunkiseudulla hinnoittelusta puhuttaessa. Kun lapsi matkustaa Vantaan sisällä, hänen täytyy maksaa 1.20 euroa ja Helsinkiin mentäessä 2 euroa. Aikuinen (17 vuotiaasta alkaen) taas joutuu maksamaan 2,50 euroa matkustaessaan Vantaan sisällä ja Helsinkiin mentäessä 4 euroa (pienen omaisuuden). Jos ostaa kausilippuja, saa niillä mukavasti matkustella kuukauden verran vapaasti Vantaan ja Helsingin alueella. Saatat myös saada alennuksia kausilippuihin ollessasi esimerkiksi opiskelija.




http://www.hsl.fi/FI/mikaonhsl/Documents/Tiedoteliitteet/Liput_2011/Seutu2011.pdf




Tarkastusmaksun hinta on tällä hetkellä 88 euroa ja lipuntarkastajia on kuulemma lisätty lähijunissa ja heillä on kuulemma oikeus matkustaa siviilivaatteissa hämätäkseen pahaisia pummeja. Viimeisimmän uutisen mukaan nyt ollaan lisäämässä järjestyksenvalvojien valtuuksia:





http://yle.fi/alueet/helsinki/2011/11/jarjestyksenvalvojille_oikeus_tarkastaa_matkalippuja_3025512.html





Jee, järkkärit pääsee hakkaamaan näpistelijöiden ja kodittomien lisäksi pummeja. Läski tummumaan, järkkärit!





Muistuu mieleen se taannoinen pummi-kampanja, josta hieman uutisoitiinkin. Kyseisessä kampanjassa eräs organisaatio kannatti ilmaista joukkoliikennettä. Jos kuuluit kyseiseen järjestöön ja maksoit nimellistä jäsenmaksua järjestölle, sait matkustaa vapaasti pummilla, koska järjestö, johon kuuluit, maksoi tarkastusmaksun hinnan. Tämä kyseinen kampanja herätti pahennusta ja "vapaamatkustajia" kritisoitiin. Kaupungeilla ei ole kuulemma varaa ilmaiseen joukkoliikenteeseen. Ohessa hieman lisää kyseisestä järjestöstä:





http://www.vaikuttava.net/article.php?sid=3690




Järjestön toiminta on ilmeisesti ollut varsin monipuolista. Toiminta on tosin nykyisin tainnut kuivua kokoon:




http://www.vaikuttava.net/article.php?sid=3797&mode=thread&order=0





Olen itse jäänyt pari kertaa kiinni pummilla matkustamisesta. Sillä hetkellä hieman kirpaisi. Myönnän, että olen matkustellut pummilla myös vuosina 2010-2011 silloin tällöin oleskellessani Vantaalla. Jos yhä matkustaisin pummilla ja nyt jäisin kiinni ja joutuisin maksamaan 80 euroa sakkoa plus kertalipun hinnan, olisin silti voitolla ainakin parisen sataa euroa. On vaan täytynyt olla silmä tarkkana tarkastajien varalta. Nykyisin harvemmin taitaa uskaltaa, koska tarkastajien määrää lisätään ja siviilipukuinen tarkastajan pirulainen saattaa yllättää. Myös järjestyksenvalvojat saattavat riemastuneina ja innoissaan valtuuksiensa lisääntymisestä viedä minut, karmean pummin, nurkan taakse pahoinpideltäväksi.





Itse aion vähentää pummilla matkustamista A) mainittujen syiden vuoksi (lisääntyvät lipuntarkastukset ja ihqut järjestyksenvalvojat) B) olosuhteen pakosta. Emme vaimoni kanssa asu pääkaupunkiseudulla marraskuun 22. päivän jälkeen. Annan kuitenkin kaiken tukeni pummilla matkustaville. Lippujen hinnat ovat aivan liian korkeat. Tähän asiaan liittyen lähetinkin myöhemmin palautetta nykyiselle HSL:lle. Lähettämääni kriittiseen palautteeseen vastattiin muun muassa siten, että kausilippu on melkoisen halpa tapa liikkua. Halvempi, kuin kertalipun osto. Kausilippukin tulee joka tapauksessa kalliiksi tavalliselle matkustajalle, joka ei ole lapsi, eikä nauti alennuksista. Kertalippujen ja kausilippujen hinnat tulisi pudottaa puolella. En ymmärrä sitä omituista logiikkaa, jolla oikeutetaan lippujen hintojen nousut ja tarkastusmaksujen nousut sekä lipuntarkastusten tehostaminen samanaikaisesti. Totta kai kaikkea voidaan perustella taloudella jne. Totuus kuitenkin on, että joukkoliikenteen käyttö ei todellakaan tule lisääntymään lippujen hintoja nostamalla, päinvastoin. Pian kalliiksi haukuttu yksityisautoilu on halvempaa, kuin joukkoliikenteellä matkustaminen, ainakin niiden kohdalla, joilla ei ole alennuksia. Jos lippujen hinnat tiputettaisiin edes puoleen nykyisestä ja sitten tarkastusmaksua nostettaisiin vaikka 1000 euroon, lisääntyisi joukkoliikenteen käyttö varmasti ja vapaamatkustajienkin määrä vähenisi. Nyt järkeä siihen hinnoitteluun.



PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi
.

torstai 3. marraskuuta 2011

63. Sodankylän malmilöytö

Sodankylä ja muu Suomi ei yleensä kiinnosta hallitusta, eikä tavallisia helsinkiläisiä. Kehä III:sen ulkopuolinen Suomi nähdään ankeana, "toisena Suomena", jonka pelkkä ajatteleminen aiheuttaa kroonista masennusta ja saa helsinkiläiset suutelemaan omaa maataan jalkojensa alla ("onneksi asun ihanassa, sivistyneessä Helsingissä, enkä landella!"). Media kyllä muistaa Sodankylää ja lähitienoita muistuttamalla muun muassa korkeista itsemurhaluvuista ja nuorten suuresta näköalattomuudesta tulevaisuuden suhteen. Media muistuttaa, että juuri nämä alueet ovat muuttotappiollisia alueita, joista sentään nuorempi porukka "ymmärtää" muuttaa suurimpiin kaupunkeihin, kuten vaikkapa... No Helsinkiin tietty!


Nyt Sodankylä on kuitenkin saanut palstatilaa lehdissä ja Arkadianmäelläkin huomio on kiinnittynyt tuohon paikkaan, johon ei yleensä kiinnitetä huomiota. Nyt kilvan kiljutaan, kuinka Suomen talousnäkymät voivat kohentua. Todennäköisesti aletaan puhua Suomen uudesta noususta. Yht'äkkiä se "muu Suomi" aletaan nähdä osana "sivistynyttä" Suomea. Pian koneet valtaavat Sodankylän. Surullisinta tässä on se, ettei luonnolta ja sodankyläläisiltä kysytä mitään. Mutta ei se ole historian saatossa mitään uutta, että ihmiset joutuvat jättämään kotinsa tai se, että luontoa (ihmisen mielenterveydelle oleellista aluetta) brutaalisti raiskataan, jos alapuolella havaitaan olevan rikkauksia.


En kiistä, etteikö tuleva kaivostoiminta voisi olla Suomen taloudelle hyödyksi lyhyellä tähtäimellä. Asiassa on vain tiettyjä suuria muttia. Tulevaisuudessa kaivetut rikkaudet eivät todellakaan jakautuisi tasaisesti maamme sisällä. Arkadianmäen johdolla Helsinki tulee käyttämään Sodankylää ikään kuin jonain siirtomaa-alueena. Aluksi Sodankylä tulee olemaan, kuin suuri työmaa. Maaperää tullaan persraiskaamaan, rikkaudet kahmitaan ja lopulta "työmaa" hylätään ja Sodankylästä tulee aavekaupunki. Ei tarvitse olla mikään meedio nähdäkseen, kuinka leikissä käy. Esimerkkinä käy (Aku Ankastakin tuttu) Klondike ja sen keskus Dawson City. Kyseinen paikka oli kultaryntäyksen keskuksia jonkin aikaa, mutta ei Dawson Citysta metropolia tullut. En pidä realistisena sitä, että Sodankylä saatika lähialueet hyötyisivät Helsingin harakkamaisten herrojen ryöstelystä.



Jos ajateltaisiin niin idealistisesti, että koko Suomi hyötyisi viimeisimmästä löydöstä, on otettava huomioon toinen ongelma, jonka on saanut jälleen aikaan (yllätys, yllätys!) epäisänmaallisten poliitikkojemme harjoittama kapitalismipolitiikka.


Tulevaisuudessa Suomen maaperällä tullaan näkemään todennäköisesti vielä enemmän suurkaivosyhtiöitä. Tämä on suuri loukkaus Suomen suvereniteetille. Afrikka ja Latinalainen Amerikka ovat hyvinä esimerkkeinä; uuskolonialistiset suuryritykset ovat päivittäin ryöstämässä Afrikan ja Latinalaisen Amerikan rikkauksia. On surullista huomata, että uuskolonialismi on myös Suomessa tulossa yhä arkipäiväisemmäksi, kun poliitikkomme myyvät Suomea uuskolonialistisille uusvilleille kapitalisteille. Ei kestä kauankaan, kun Suomi alistetaan raaka-aineiden tuottajaksi, kuten monet Afrikan ja Latinalaisen Amerikan maat on jo alistettu. Kannatan sitä, että löydetyt malmivarat edes kansallistettaisiin.


Ei tule myöskään unohtaa, että alue, jossa rikkaudet sijaitsevat, on luonnonsuojelualuetta:

http://www.luontoon.fi/retkikohteet/muutsuojelualueet/Viiankiaapa/Luonto/Sivut/Default.aspx




Ollaanko Viiankiaapaa todella tuhoamassa vain siksi, koska eräät poliitikot, joiden silmissä euron kuvat kimaltelevat, ovat päättäneet niin? Luonto, jonka sanotaan merkitsevän suomalaisille paljon (toisin, kuin esimerkiksi briteille), on joutumassa häikäilemättömän riiston kohteeksi. Suomalaisen luonnonrauhan tulevat tuhoamaan koneet ja erilaisista kulttuureista tulevat rahamiehet. Nyt olisi korkea aika sodankyläläisten nousta vastarintaan ja tuoda äänensä kuuluviin, kun vielä ehtii. Pian nimittäin luonnonrauha on historiaa. Luonto on Helsingistä monin paikoin ja Vantaalta lähes kokonaan tuhottu. Mutta ei auta itku markkinoilla. Laitetaan vaan koneet raikaamaan. Ollaanhan sitä ennenkin huudettu "timber!". Ei siis mitään uutta auringon alla. Tavallisia asukkaita ei kuunnella, mutta ei sekään mitään uutta ole. Yhden asian haluaisin kuitenkin tehdä selväksi tällä aikakaudella, kun huonokuuloisuus tavallisten ihmisten toiveita kohtaan lisääntyy. Kun Virossa puhutaan valtiosta, tarkoitetaan sillä poliittista eliittiä. Näin tulisi myös Suomessa rehellisesti tuoda ilmi ero tavallisen kansan ja poliittisen eliitin kohdalla. Eli, kun seuraavan kerran uutisoidaan, kuinka valtio aikoo ryhtyä tukemaan Sodankylän kaivauksia, tiedämme, että poliittinen eliitti siellä luontoa murskaa.


Ryhtyvätköhän muuten nykyiset Vihreät suojelemaan Viiankiaapaa samalla tavalla, kuin Koijärveä? Vai onkohan jo kaikki vastarinta ostettu pois rahalla?



PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.



tiistai 1. marraskuuta 2011

62. Kreikan kansanäänestyksestä

Näinä synkkinä aikoina aina välillä näkee valoa tunnelin päässä, joka lämmittää ja valaisee hieman. Kreikassa ollaan järjestämässä kansanäänestystä "pelastus"paketista. Onko todellakin niin, että "demokratian kehto" haluaa antaa vielä viimeisen näytteen demokratiasta? Onko nyt viimein kansanvallan vuoro? Jostain syystä Kreikan oppositio ei ole innoissaan kansanäänestys-ideasta:


http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/11/kreikan_oppositio_vaatii_vaaleja_kansanaanestyksen_sijaan_2993565.html?origin=rss


Vaaditaan vaaleja kansanäänestyksen sijaan. Miksi? Eikö se ole hyvä, että edes jossain ja edes jostain tavalliselta kansalta kysytään. Jos kansa äänestää "ei", saattaa se alussa turhauttaa veronmaksajia. Miksi kansanäänestys vasta nyt, kun rahat on jo "vipattu"? Jos Kreikan kansa sanoo ei, tulemmeko saamaan nuo rahat takaisin? Rohkenen epäillä.


Oli miten oli, jos kansanäänestys toteutuu, on se askel oikeaan, demokraattisempaan suuntaan. Jos kreikkalaiset eivät hyväksy "pelastus"pakettia, se on sitten pulinat pois. Kreikan kansa on puhunut, siihen ei kenellekään tule olla mitään nokan koputtamista. Vaikka kyllähän ne kovasti yrittävät pelotella:


http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201111100725&ext=rss


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110114681016_uu.shtml


- EU pitää osaltaan kiinni sitoumuksistaan Kreikan pelastamiseksi, mutta urakka onnistuu lopulta vain, jos myös Kreikka kantaa oman vastuunsa ja pitää kiinni sitoumuksistaan, Rehn kommentoi STT:lle.



Mistä Kreikan kansa on vastuussa? Kansalaisilla on oikeus olla mitä mieltä tahansa, vai kenen ehdoilla valtiomme on rakennettu; tavallisen kansan vai niiden pomottajien, jotka oppivat pomottamaan lajitovereitaan jo hiekkalaatikoilla? Yrittääkö Rehn viestittää, että tukipaketti on runnottava läpi kysymättä kansalta mitään? Ei oikein demokraattiselta kuulosta herra Rehn. No, täällä Suomessa ollaan jo totuttu siihen, että poliittiset päättäjät vievät tahtonsa läpi kysymättä kansalta mitään ja välittämättä vastalauseista. Niin demokraattisessa maassa elämme. Eikös se mennytkin niin, että tavallinen kansa ei ymmärrä mitään näistä monimutkaisista kuvioista ja siksi meidän olisi tehtävä suu supussa niin kuin te sanotte? Poliitikkojamme ei ole kiinnostanut, kuinka haitallista holtiton kapitalismipolitiikka on ollut tavalliselle ihmiselle, eikä poliitikkoja myöskään haittane, kun tavalliset ihmiset kärsivät joutuessaan maksumiehiksi. Härskiä toimintaa, sanon minä.


Odotettavissa on, että Kreikkaa tullaan painostamaan kaikilta tahoilta. Tässä pelissä Brysselin pomot ynnä muut uusvillit kapitalistit eivät tavallisen kansan mielipiteitä kysele. Brysselin pomot ynnä muut uusvillit kapitalistit ovat, kuin joitain pelottavia lahkolaisia, jotka uskovat vielä voivansa pelastaa uppoavan laivan ja uhkailevat mafiosoiden tavoin niitä, jotka kehtaavat poiketa heidän linjaltaan. Tuhahtelin aiemmin "liioittelevien" kreikkalaisten viittauksille niihin aikoihin, jolloin natsi-Saksa miehitti Kreikkaa. Kun kuitenkin seuraa rautarouva Merkelin ynnä muiden autoritääristen tahojen toimintaa, eivät kreikkalaisten viittaukset taidakaan olla tuulesta temmattuja. Puhuttiinhan tässä taannoin siitä, kuinka kreikkalaisten saaret tulisi "ottaa haltuun" velkojen maksamiseksi. Tulemmeko todistamaan tapahtumia, jotka johtavat Kreikan miehitykseen? Uusvillit kapitalistit ovat pelottavia lahkolaisia ja mafiosoja, joiden matkaan ei tule lähteä. "Pettureita" saattaa nimittäin kohdata kuolettava rangaistus. Suomi voi vielä pelastua. Siksi olisi ryhdyttävä toimiin uusvillin kapitalismin patoamiseksi täällä päin, ennen kuin ne ovat oikeasti täällä.


Olemme huomanneet, että markkinavoimat eivät missään nimessä ole demokraattisia, eikä niillä ole minun kasvojani, kuten eräät yrittävät väittää. Pelkästään puheet siitä, kuinka markkinat hermostuivat siitä, kun joku maa sai vasemmistolaisen hallituksen tai sitten tämä Kreikan tuleva kansanäänestys ovat osoituksena siitä, että demokratia ja kansan tahto on myrkkyä markkinavoimille. Markkinavoimat (yritykset ja sijoittajien eliitti) toivovat vain muuttumatonta holtitonta kapitalistista linjaa, muuta suuntausta katsellaan pahalla. Kuten Kreikan kansanäänestys-esimerkistä huomaamme, ei demokratia kuulu markkinavoimien sanastoon.


Mallia Kreikasta, kansanäänestyksiä Suomeen!



PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.

61. Tarvitsemmeko armeijoita?

Onko Suomen puolustus nykyisin uskottava? Lähdin tätä selvittämään omana alokasaikanani Vekaranjärvelle heinäkuussa 2008. Mielipiteeni armeijasta olivat tuolloin (kuten myös nykyisin) jakautuneet. Toisaalta kaduin sinne menoa, toisaalta pidin sitä mielenkiintoisena kokemuksena. Jo varustesäkkiä yläkertaan kantaessa tuli kyllä koti-ikävä. Osallistuin noin kahden kuukauden verran normaaliin asepalvelukseen, johon sisältyi muun muassa tahdissa marssimista, ampumakoulutusta, sotilasvalaan valmistautumista muun muassa (tv:stä tutun) yliluutnantti Suon alaisuudessa, leirielämää, tupien siivousta ja muuta mielenkiintoista puuhaa. Myönnän, etten suoriutunut tuosta ajasta todellakaan mallikkaasti ja suoritin p-kauden (peruskoulutuskauden) läpi kömpelösti. Ihanan ihqut alikessut varmaan antavat mielellään lisää infoa omista kohelluksistani, jos törmättäisiin ja jos vielä muistaisivat.



En ollut niitä kaikkein motivoituneimpia alokkaita taikka panssarijääkäreitä. Vääntelin koko ajan eri vaihtoehtoja mielessäni; välillä halusin siviilipalvelukseen, välillä taas halusin totaalikieltäytyjäksi (kaduttaa näin jälkeenpäin, ettei ollut rohkeutta mennä siviilipalvelukseen tai ryhtyä totaalikieltäytyjäksi jo ihan alussa). Lopulta päädyin kompromissiin; koska en ole koskaan ollut mikään asehullu, enkä (teinivuosia lukuun ottamatta) sotahullu, päätin suorittaa loppuajan aseettomana palvelijana. Jouduin viettämään armeijassa 3 kuukautta ylimääräistä tämän takia, mutta aika kului nopeasti koulutusmateriaalivarastolla ("Tiimarissa") palvellessa. Ainoastaan viimeinen viikko tuotti tuskaa, kunnes sitten viimein reservin aurinko koitti.



Näin jälkikäteen voi sanoa, ettei se niin pahaa aikaa ollut, kuin pelkäsin. Simputusta en kokenut, enkä peloistani huolimatta seonnut niin kuin se tyyppi Fullmetal Jacket-elokuvassa. Myös puheet varusmiesten huonosta kunnosta (ainakin silloin vuosina 2008-2009) ovat ajoittain olleet hieman liioiteltuja. Kyllä sieltä huonokuntoisia löytyi, mutta yleisesti tarkasteltuna, taso oli mielestäni aika hyvä. Huonokuntoisillakin kunto yleensä koheni. En tiedä sitten, onko taso nykyisin alempana. Toki säästöt siellä näkyvät. Kalusto alkaa olla melkoisen vanhanaikaista. Eikä siellä armeijassa miestä tule ja kaverikin voidaan jättää ulkopuolelle, jos kyseessä on outo tapaus. Kyllä se niin menee, että elämä itsessään ja vaimo tuo sitä todellista kurinalaisuutta, ei armeija.



Suomen armeija on ollut viime aikoina poikkeuksellisen paljon tapetilla. Aluksi haluan ottaa esille itseäni huvittaneen, jo melkoisen kuluneen aiheen. Kenraali Ari Puheloinen julisti tässä taannoin sodan läskiä vastaan. En ole pahemmin ottanut selvää, kumpi osapuoli on sodassa voitolla; kunto vai läski. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kunto on heikentynyt jonkin verran. Tämän puolesta puhuvat muun muassa sauvakävely-käytäntö, joka otettiin armeijassa käyttöön. Tämä on herättänyt ihmetystä ja pahennustakin armeijahenkisten keskuudessa. Joidenkin radikaalimpien kommenttien mielestä armeijan voisi jopa lopettaa, "koska on mennyt sellaiseksi pelleilyksi". Vanhoja mantroja ("kun minä kävin intin") käytetään argumentteina, kun halutaan arvostella nykyistä "velliperse-sukupolvea". Kieltämättä tässä olisi yksi argumentti yleisen asevelvollisuuden lopettamisen puolesta. Miksi ottaa armeijaan huonokuntoisia ja vieläpä huonosti motivoituneita alokkaita, kun rahallakin saa?


Toisena aiheena varuskuntien lakkautus. Ajoittain ollaan jopa pohdittu, voidaanko säästöistä kärsinyttä armeijaa pitää uskottavana. Tilanne kieltämättä muistuttaa aikaa ennen talvisotaa, koska "Vuoden 1939 hallitusta ja nykyhallitusta yhdistää käsitys säästöjen ensisijaisuudesta, luottamus kansainväliseen lakiin ja usko ulkomaiseen apuun."


http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tutkijan-kova-vaite-suomen-armeija-on-heikompi-kuin-ennen-talvisotaa



Erona tutkijan mukaan on se, että nykyisin asiat ovat armeijassa vieläkin huonommin.



Onko tämä nyt sitten se hallituksen juoni saada Suomi Natoon? Muistuupa mieleen kansanopistovuosilta, kun valtiotieteiden linjan ohjaaja totesi silloin Matti Vanhasen lautakasa-kohun aikoihin: "nyt olisi tuhannen taalan paikka saada Suomi Natoon! Tavallisen kansan päähän mahtuu vain yksi asia kerrallaan. Jos nyt poliitikot junailisivat Suomen vaivihkaa Natoon, kansalaisten pohtiessa päättäjiemme korruptoituneisuutta, ei kukaan huomaisi mitään, ennen kuin jo olisimme Natossa." Oli miten oli, nämä säästöt herättävät epäilyksiä. Luotetaanko Suomessa todella muiden maiden apuun? Historiasta ei olla näemmä opittu mitään. Päättäjämme eivät myöskään ole tainneet lukea tai ainakaan sisäistää Nicolo Machiavellin Il Principe-teosta, vaikka machiavellimaisia otteita poliitikot ajoittain käyttävätkin. Machiavelli ei nimittäin pitänyt palkkasotureista:


"Mercenaries and auxiliaries are useless and dangerous; and if one holds his state based on these arms, he will stand neither firm nor safe; for they are disunited, ambitious and without discipline, unfaithful, valiant before friends, cowardly before enemies; they have neither the fear of God nor fidelity to men, and destruction is deferred only so long as the attack is; for in peace one is robbed by them, and in war by the enemy. The fact is, they have no other attraction or reason for keeping the field than a trifle of stipend, which is not sufficient to make them willing to die for you. They are ready enough to be your soldiers whilst you do not make war, but if war comes they take themselves off or run from the foe..."


"The mercenary captains are either capable men or they are not; if they are, you cannot trust them, because they always aspire to their own greatness, either by oppressing you, who are their master, or others contrary to your intentions; but if the captain is not skilful, you are ruined in the usual way."


http://ebooks.adelaide.edu.au/m/machiavelli/niccolo/m149p/chapter12.html


Tiivistettynä: ei ole ulkomaisiin palkkasotureihin luottaminen. He ovat kurittomia ja epäluotettavia ja heidän ainoana motivaationaan on raha. Kun tositilanne tulee, palkkasoturi yleensä piiloutuu viholliselta. Jos Suomi liittyisi Natoon ja tänne tulisi palkkasotilaita vaikkapa Iso-Britanniasta Ranskasta tai Espanjasta Suomea puolustamaan, ei motivaatio olisi korkeimmillaan. Pelkästään jo kylmä ilma tappaisi kyseisistä maista tulleiden palkkasotureiden innon tai sitten viimeistään tositilanteessa Venäjän asevoimat tappaisivat. Jälleen kerran, talvisota on yksi esimerkki siitä, ettei ulkomaiden apuun todellakaan ole luottaminen.



Nykyisin ollaan ajauduttu pattitilanteeseen poliittisessa keskustelussa. Toisaalta ollaan sitä mieltä, että varusmiesten kunto ja motivaatio on laskenut ja uudistuksia kaivattaisiin. Toisaalta taas halutaan uskoa vahvasti Suomen omaan puolustukseen. Jos minulta oltaisiin kysytty vuosina 2008-2009 ja vielä vuonna 2010, olisin ollut innoissani Vihreiden kanssa vaatimassa yleisen aseisvelvollisuuden lopettamista Suomessa. Armeija-aikoina mielessä kävi monta epäisänmaallista ajatusta ja en myöskään vuonna 2010 ollut innokas yleisen asevelvollisuuden puolestapuhuja. Toisaalta jos minua oltaisiin vuonna 2010 pyydetty sotimaan itsenäisen Itä-Karjalan puolesta, en olisi varmaankaan kieltäytynyt (kannatan edelleen ja tulen aina kannattamaan Itä-Karjalan itsenäistymistä).


Nykyisin Suomen armeija on kieltämättä kulunut laitos ja käytännöt ovat vanhanaikaisia. Jotain kieltämättä tarttis tehdä. Kenties niin sanottu valikoiva asevelvollisuus voisi olla vastaus nykytilanteeseen. Otettaisiin armeijaan mukaan ne, jotka ovat oikeasti motivoituneita, joita Suomessa kyllä riittää. Natomainen tai eurooppalainen Nato ei mielestäni kannata. Ulkomaiset palkkasoturit eivät ole niitä kaikkein motivoituneimpia taistelijoita, kuten jo Machiavelli tiesi.



Historialliset ammattiarmeijat (ajalla, jolloin armeija oli harvojen etuoikeus) perustettiin lähinnä valloittamaan lisää alueita ja siten laajentamaan hallitsijoiden valtakuntaa. Toki silloinkin varmaan käytettiin argumentteja tyyliin: "armeija tekee miehen" jne. Armeijoilla on valloitettu laajoja alueita. Armeijoiden ansiosta muun muassa Kiina ja Venäjä ovat nykyisin niin suuria. Armeijoilla ne pienet vähemmistöt aikoinaan alistettiin ja alistaminen jatkuu näinäkin päivinä. Nykyisinkin armeija on merkittävä väkivaltakoneisto, joka muun muassa tukahduttaa väkivalloin kaiken separatistisen toiminnan mainituilla alueilla. Uskon, että tulevaisuudessa armeijaa tullaan käyttämään EU-maissa pitämään kapinoivat kansalaiset kurissa ja uskollisina epädemokraattisille instituutioille. Suomen kohdalla armeijan tehtävä on pääosin turvata nykyisiä rajoja, kun USA:n, Venäjän ja Kiinan armeijoiden tehtävinä tulee todennäköisesti lähitulevaisuudessa olemaan laajeneminen uusille alueille.


Jos minulta nykyisin kysyttäisiin, sanoisin, että kaikista armeijoista olisi luovuttava välittömästi. Tässä prosessissa isojen maiden on kuitenkin tehtävä aloite. Ei ole reilua, eikä järkevääkään että esimerkiksi pieni Suomi luopuisi asevoimistaan, kun naapuri (josta emme koskaan voi olla varmoja) pitää itse yllä massiivista väkivaltakoneistoa. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Näin tulisi olla myös armeijoista puhuttaessa. Pienet maat ovat varustautuneita isojen naapurimaiden hyökkäysuhkaan ja ylipäänsä valtaosa maailman maista on varustautunut toisten maiden hyökkäysuhkaan "koska siitä Venäjästä/Kiinasta/Intiasta/Iranista/USA:sta/Kolumbiasta/Venezuelasta (riippuu, missä päin maailmaa oleskellaan ja mitkä maat potentiaalisen uhan näkevät).


Nykyinen status quo perustuu siis pääosin epäluottamukseen tai joidenkin maiden kohdalla valloitushaluun. Toisiin maihin ei voida luottaa, joten siksi muun muassa Suomessa pidetään yllä yleistä asevelvollisuutta. Jos Venäjällä, Kiinassa ja muissa isoissa maissa ei tapahdu niin sanottuja hippivallankumouksia, jolloin kansat ympäri maailman vaativat johtajiaan luopumaan asevoimista, en usko, että Suomellakaan olisi mitään tarvetta luopua asevoimistaan. Oi, kunpa kaikki maat olisivat yhtä rohkeita, kuin Costa Rica, joka on luopunut omista asevoimistaan.



PS: Porvarin logiikka: Säästä, säästä ja säästä. Säästä kaikkialta "toisarvoisista kohteista" omaisuutesi kartuttamiseksi. Jos kansa vähän marisee ja/tai niskuroi, lisää vartijoiden määrää, jotka pitävät kansan kurissa ja markkinaherrojen nuhteessa ja hoitavat siten myös likaisen työn puolestasi.